Landsstævne i voltagering 17-18 Maj 2014

 

a-juni 14 artikel ridehesten voltia-juli 14 artikel volti hest&rytter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTIKEL I RIDEHESTEN –  22.05.14:  AKROBATIK I ESBJERG

http://www.ridehesten.com/dk/Heste-nyheder/SeNyhed/?ID=27915 

akrobatik-ridehesten

JyskeVestkysten skrev:
Flot akrobatik på hesteryg

Af Kåre Welinder , KWE@Jv.Dk | 17. maj. 2014 KL. 18:02 |
.
Esbjerg Lørdag var der landsstævne i ridedisciplinen voltigering med akrobatik på hesteryg for børn helt ned til fire år.

>> De bedste ryttere laver øvelserne i galop, og der kan være både en, to og tre personer på hesten på samme tid.
Sanne Lorenzen , berider, Esbjerg og Omegns Rideklub >>

SJELBORG: – Huskede du at strække tæerne helt ud? Berider Sanne Lorenzen fra Esbjerg og Omegns Rideklub udspørger en af de yngste ryttere om hendes fodstilling ved lørdagens stævne i voltigering, der er akrobatik på ryggen af en hest i bevægelse. I denne særlige kombination af sport og kunst er strækte tæer et vigtigt punkt hos især de yngste, og da også udseendet spiller en stor rolle, ses spredte skyer af hårlak rundt om banen, så de pyntede piger matcher de flotte heste, ligesom pedalen også trædes helt i bund på den medbragte sysmaskine til en sidste tøjjustering.

Fri leg på hesteryg

– Jo højere de kommer op i klasserne, jo mere gøres der ud af af udklædningen, fortæller Sanne Lorenzen, der i rideklubben underviser i både spring, dressur og voltigering. Ved lørdagens stævne har hun 25 ryttere med, fordelt over fire hold, der alle på nær to også dyrker almindelig ridning ved siden af voltigering.

Sanne Lorenzen er på dagen longefører, der er den person, der styrer hesten fra midten af banen bane, hvor udøverne skal igennem obligatoriske, stationære øvelser til musik, inden man går over til et frit program med fri leg på hesteryggen.

– De bedste ryttere laver øvelserne i galop, og der kan være både en, to og tre personer på hesten på samme tid, siger Sanne Lorenzen, der netop har haft sine bedste ryttere til CVI-stævne i Holland. Sanne Lorenzen fremviser også den tykke træhest, Fede Dorrit, der bruges som øvehest, mens de rigtige heste, der skal være af en vis kvalitet for at være rolige med akrobatik på ryggen, holder pause i voltigeringen.

 

 

 

 

Del denne side: