Elevafdelingen på EOR

Esbjerg og Omegns Rideklub har altid haft en stor og velfungerende elevskole. Der lægges vægt på kvalificeret rideundervisning, sikkerhed og god forståelse for heste og ponyer. Klubbens elevskole er både for børn og voksne. Børnene rider på eftermiddagshold, og de voksne på aftenhold. Derudover er der trækkerhold for de helt små og nybegyndere. Disse hold er markeret med et (T) på vores halplan.

Elevafdelingen varetages af Malou Fæster, som er tovholder for vores elevundervisningen.

Malou har skrevet en kort præsentation af sig selv: 

“Mit navn er Malou, jeg er 22 år gammel og har redet næsten hele mit liv. Jeg har selv 4 hest, og så er jeg springrytter. Jeg glæder mig utrolig meget til at lære alle elevrytterne at kende, og håber vi får nogle gode timer sammen. Jeg har tidligere haft hest på EOR, så det er dejligt at komme lidt hjem."

Rytteren sørger selv for hesten både før og efter endt ridning, derfor møder man i stalden senest 20 minutter før ridetimen starter, så der er god tid til at strigle og sadle ponyen/hesten op uden stress og jag. Desuden er det en god idé at sætte ca. 15 minutter af efter ridetimen, så man kan sætte ponyen/hesten ind på en god og rolig måde, hvis der ikke er en rytter til den i timen efter. Det er levende væsener vi har med at gøre, og de skal behandles ordentligt.Der afholdes et par elevstævner om året, en god forberedelse til rigtige stævner og en sjov og hyggelig dag for alle. Undervisningen tager udgangspunkt i det enkelte barns forudsætninger, modenhed og niveau. I undervisningen bliver der lagt vægt på en rideteoretisk forståelse, så rytteren lærer at tage ansvar for de fejl/episoder, der opstår i den daglige omgang med hesten.

Klubben afholder af og til ryttermærkeprøver, hvor der indgår teoriundervisning. 

Vi ønsker at bevare og stimulere børnenes lyst til at opleve og lære. Vi betragter os selv som ”grundskolen” indenfor ridesporten, hvor eleverne lærer en fornuftig og sikker omgang med hestene, samt de grundlæggende færdigheder, der giver mulighed for at udvikle sig inden for ridningen på såvel ”hyggeniveau” som konkurrenceniveau.

Vi vægter fællesskab, socialt samvær og ansvar meget højt.

 

Spring for elevryttere

Det er muligt at modtage springundervisning på elevhestene onsdag aften.

Kontakt Malou Fæster på tlf.: 26 71 44 34 for nærmere info.

 

Halvpart i elevheste

Vi har stadig et par elev heste/ponyer der mangler halvpart, henvendelse til Majbrit Gadeberg Josefsen. 

Partreglerne kan læses her


Her til sidst er det blot at sige - klar, parat, rideskolestart! Vi glæder os - og det håber vi også at I gør - velkommen til EOR's fantastiske elevskole!