GENERALFORSAMLING I EOR OG FER

18-06-2020

????????????GENERALFORSAMLING I FER OG EOR????????????

Vores generalforsamlinger i henholdsvis EOR og FER blev tidligere på året udsat pga Corona restriktionerne.

Nu er det heldigvis blevet muligt at gennemføre begge generalforsamlinger samt fællesspisning, så vi håber, at I vil sætte kryds i kalenderen d. 8/7 - hvor generalforsamlingerne afvikles jvf tidligere opslag.

 

Tidsplan:

Fællesspining (med tilmeldning): 17:30

Generalforsamling for FER: 18:30 

Dagsorden

Generalforsamling for EOR: 19:00

Dagsorden

 

 Vi glæder os til at se jer????????????????

Læs mere

EOR pr. 9. juni 2020

08-06-2020

Kære alle????????????

Endelig kan vi med omtanke bruge vores ridehaller igen - og grænsen for antal forsamlede er hævet. Vi har derfor justeret vores retningslinjer????, som I kan læse nedenfor.

Det betyder, at elevskolen og volti rykker tilbage i ridehallen, hvor ridebunden er bedst af hensyn til vores elevheste???????? man sadler selv op igen i stalden - husk at forlade stalden så hurtigt som muligt, så der er plads til andre????

Udefrakommende ryttere er også velkomne under hensynstagen til EOR’s undervisningsaktiviteter og opstaldere????

Selvfølgelig gælder de gyldne regler stadig om:

- hyppig og grundig håndvask eller brug af håndsprit

- hold afstand

- bliv hjemme ved sygdom

- host i ærmet

Vi glæder os over, at EOR nu kan gøre brug af alle sine faciliteter og siger samtidig tak alle for at være fantastiske til at passe på hinanden og overholde vores retningslinjer????????????????????????

OBS Ridelejr er under planlægning - mere informere herom følger. Ridelejr skal betales via vores nye system på vores hjemmeside EOR.dk???? inden den 14 juni.

Mvh

Bestyrelsen

 

 

EOR pr. 9. juni 2020

Alle på EOR skal uden undtagelse følge EOR’s generelle bestemmelser og nedenstående særlige bestemmelser ifht. COVID-19.

 

Underviserne, øvrigt personale og bestyrelsen har fuld bemyndigelse til at bede folk på EOR om at rette sig efter retningslinjerne. Anvisninger skal følges med det samme uden diskussion.

 

Der skal være betalt på det nye system på vores hjemmeside eor.dk  inden ridetime – ellers er der desværre ingen undervisning.

 

Særlige bestemmelser ifht. COVID-19

Der må max. forsamles 50 personer i grupper på EOR’s matrikel. Sørg derfor ikke at medbringe søskende m.m. til undervisningen, så vi begrænser antal forsamlede.

Forlad området så snart I er færdige.

Alt undervisning i elev- og voltiafdelingen foregår efter trænerens anvisninger. Det samme gør sig gældende ifht. privat- og holdundervisning:

 • Elevryttere spritter hænder før og efter undervisning. Der anbefales at anvende nyvaskede handsker ved hver undervisning
 • Voltiudøvere medbringer deres egne måtter til træning samt babylagen efter træneres anvisninger til brug ved træning på træhest og hest
 • Træneren er ansvarlig for tilstrækkelig afstand mellem eleverne samt afspritning af udstyr.

 

HUSKJ

 • Vask hænder omhyggeligt og ofte – eller brug håndsprit
 • Hold afstand 1-2 m
 • Host i dit ærme
 • Bliv hjemme hvis du er syg
 • Overhold Udenrigsministeriets og Sundhedsstyrelsens anbefalinger ved udlandsrejser
Læs mere

Hestens instinkter

05-05-2020

I dette afsnit skal det handle om nogle af hestenes vigtigste instinkter. Det er nemlig rigtig vigtigt, at vi ved, hvad hestene fx kan blive bange for, så vi kan forebygge farlige situationer. Sanne Lorenzen fortæller blandt andet om flok- og flugtinstinkter - og hvorfor det fx er meget vigtigt, at man ikke løber og leger oppe i mellemgangen inde ved hallerne????

Se videoen her

Læs mere

Når udstyret skal passes

01-05-2020

Hestenes udstyr skal også plejes og tjekkes efter for eventuelle skader, derfor er det vigtigt at man jævnligt pudser læderet. Berider Sanne Lorenzen viser os her, hvordan hun først renser læderet med sæbe og derefter påfører fedt. Hvis udstyret plejes godt, så holder det også længere - og det ser altså bare pænere

ud, når det er rent og skinnende????

Se videoen her

Læs mere

EOR pr. 4. maj 2020

01-05-2020

EOR pr. 4. maj 2020

Alle på EOR skal uden undtagelse følge nedenstående.

Underviserne, øvrigt personale og bestyrelsen har fuld bemyndigelse til at bede folk på EOR om at rette sig efter retningslinjerne. Anvisninger skal følges med det samme uden diskussion.

Det er kun adgang til EOR, hvis formålet er pasning af hest eller deltagelse i undervisningsaktiviteter.

Der er ikke adgang for udefrakommende ryttere og heste til undervisning/ridning.

Alt undervisning foregår udendørs.

Ved myndige ryttere kommer rytteren alene i stalden.

Umyndige ryttere kan følges med 1 voksen. Søskende eller andre bedes blive hjemme.

Der må max. forsamles 10 personer i grupper på EOR’s matrikel.

Parkering foregår kun på p-plads foran ridehallerne. Adgang til stald er på gå ben langs ridehallerne

 

Husk:

· Vask hænder omhyggeligt og ofte – eller brug håndsprit

· Hold afstand

· Host i dit ærme

· Bliv hjemme hvis du er syg

 

Undervisning

På udendørs arealet vil der være afmærket to ridebaner – 1 til elevskolen og 1 til opstaldere og privathold. Når der afholdes undervisning på banerne, er andre ryttere og tilskuere forpligtet til at overholde reglen om, at der ikke må være grupper over 10 personer ved de 2 baner.

Elevskolen

Der skal være betalt på det nye system på vores hjemmeside eor.dk inden ridetimen startes – ellers er der desværre ingen undervisning.

Elevundervisning foregår på afmærket udendørsbane. Eleverne møder til på udendørsbanen, hvor elevhestene allerede er opsadlede.

Alle elever bedes spritte hænder før kontakt med elevhest. Det anbefales, at eleven anvender nyvaskede ridehandsker hver gang. Eleven spritter desuden hænder efter endt undervisning.

Forældre, der er med til sit barns undervisning henstilles til at finde andet sted at opholde sig andet sted på matrikel end ved ridebanen, således grupperne ved banerne ikke overstiger 10 personer.

Træneren er ansvarlig for tilstrækkelig afstand mellem eleverne samt tilpasning af udstyr.

Efter endt time sørger træner og medhjælper for afspritning af udstyr.

Hjælpere til trækkerhold skal bruges engangshandsker, som træner udleverer

Rytterstuen er lukket. Toiletfaciliteter anvendes kun i yderste nødstilfælde

 

Voltiundervisning

Der skal være betalt på det nye system på vores hjemmeside eor.dk inden timen startes – ellers er der desværre ingen undervisning.

Undervisningen foregår udendørs efter træneres anvisninger. Eleverne møder udenfor på langsiden af Sannes hal.

Hænder sprittes før og efter undervisning. Der anbefales at anvende nyvaskede handsker ved hver undervisning

Forældre, der er med til sit barns undervisning henstilles til at finde andet sted at opholde sig andet sted på matrikel end ved ridebanen, således grupperne ved banerne ikke overstiger 10 personer.

Træneren er ansvarlig for tilstrækkelig afstand mellem eleverne samt afspritning af udstyr.

Voltiudøvere medbringer deres egne måtter til træning samt babylagen efter træneres anvisninger til brug ved træning på træhest og hest.

Rytterstuen er lukket. Toiletfaciliteter anvendes kun i yderste nødstilfælde.

Halvparter

Starter op på normal drift pr. 4. maj

Regler for brug af stald og EORs faciliteter er også gældende her.

 

Stald

Alle opfordres til hvis muligt at bruge EOR’s faciliteter i løbet af dagen, så alle ikke er i stalden om f.eks. eftermiddagen.

Alle skal bruge mindst muligt tid i stalden, så andre kan komme til.

Max. 10 personer i stalden. Kommer du til stalden, hvor der er 10 personer i stalden, må du vente, indtil der er plads.

 

Ridehal

Ridehallerne benyttes jf. tidligere retningslinjer og kan kun benyttes af EOR’s opstaldede heste

 

Rytterstue

Er lukket

 

Fold

Som vanligt

Læs mere

EOR åbner op for udendørs undervisning 4. Maj

26-04-2020

EOR åbner op for udendørs undervisning 4. Maj

Det er med stor glæde, at EOR igen kan byde sine ryttere velkomne til undervisning på elev- og voltiholdene med opstart pr. 4. Maj. Alt undervisning vil foregå udendørs - retningslinjer kommer senere

Siden sidst har EOR fået nyt betalingssystem og hjemmeside eor.dk, hvor I som klubmedlemmer og ryttere skal oprette jer og betale for ridetimerne Det er forholdsvist enkelt at oprette sig og betale med det nye system - hvis det driller, vil vores superbrugere Marianne og Christa vil ofte være tilstede for at hjælpe jer med at få jer oprettet. HUSK: alle skal være oprettet og have betalt for ridetimen inden timens start

Det er uhyre vigtigt, at retningslinjerne overholdes, så EOR ikke får nogle påbud eller lukkes ned.

Vi glæder os umådelig meget at se jer igen og ved I alle vil gøre jeres til at leve efter vores nye “leveregler”, vise hensyn og hjælpe hinanden som gode klubmedlemmer

Sammen passer vi på hinanden og EOR

De bedste hilsner

Bestyrelsen

Læs mere

Når hesten skal flettes

25-04-2020

Når hestene fx skal til dressurstævne eller kåring, så skal manen flettes - det kan gøres på flere forskellige måder. Berider Sanne Lorenzen viser her, hvordan man kan sy fletningerne eller fæstne dem med en elastik. Men hvad gør man så, hvis nu man har en pony eller hest med kæmpe man, som bare ikke egner sig til rosenknopper - det har Sanne selvfølgelig også en god idé til - se med her????

 

Læs mere

Når hesten skal vaskes

25-04-2020

Så er det blevet store vaskedag for hestene. Berider Sanne Lorenzen demonstrerer her, hvordan man kan skylle hesten efter en ridetur, hvor hesten har svedt - det er vigtigt, at man ikke skyller henover bagparten på hesten med koldt vand. Hvis hesten skal til stævne eller bare se lidt ekstra godt ud, så kan man også vaske de hvide sokker og halen -

se med og få gode fif her????

Læs mere

Bomarbejde og springning

22-04-2020

Kan man ride over bomme i både trav og galop? Hvor langt skal der være imellem bommene - og er bom-arbejde egentlig kun for springheste? Berider Sanne Lorenzen viser lidt forskellige øvelser og kommer med gode ideer - der er selvfølgelig også plads til et par spring med springhesten Rådbjerg's Pari Town.
Kan du tælle galopspringene frem mod forhindringen lige som Sanne - prøv det evt næste gang du skal springe????

Se videoen her

Læs mere

Hele og halve parader

17-04-2020

Når man laver parade, så skal hesten stå stille, men hvad så når man laver en halv parade? Sanne Lorenzen viser her, hvordan man udfører halve og hele parader, samt lidt om de forskellige sidebevægelser - hvor der er stor forskel på om hesten bare skal stilles eller bøjes i hele kroppen.

 

Se videoen her

 

Læs mere

Letridning, slangegange og anspring

12-04-2020

Nu skal tungen være lige i munden - idag skal vi nemlig lære om at ride på rigtig diagonal, og hvordan man skifter diagonal, når man pludselig skal den anden vej rundt på ridebanen. Vi skal også lære om rigtig og forkert galop - Sanne guider hele vejen, mens hun selv rider på Magic - så det bliver helt tydeligt, hvad hun mener ????

Se videoen her

Læs mere

Volter og slangelinje

11-04-2020

Cirkelvolte, 15 meter volte, 12 meter volte, 10 meter volte, 8 meter volte og slangelinje er betegnelsen for nogle af de øvelser, som man kan blive bedt om at lave, når man rider rundt på hesten - men hvad betyder det egentlig? Berider Sanne Lorenzen viser sammen med Magic, hvordan man rider de forskellige øvelser korrekt - måske kan du gøre hende kunsten efter, næste gang du sidder på en hest.

Se videoen her

Læs mere

Kort om foder

09-04-2020

Hestene på EOR bliver fodret 3 gange om dagen af personalet - nogle får både rideskolens foder samt noget tilskudsfoder og nogle har deres helt eget specielle foder. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, men Sanne giver her lidt gode råd - og fortæller også om nogle af de specielle typer af hestefoder.
Bon appetit????

https://youtu.be/8xtexpspd_o

Læs mere

Opsadling fortsat

08-04-2020

Benskinner - det er da sådan noget fodboldspillere har på... Faktisk har mange heste også brug for at få lidt beskyttelse på benene, da de kan risikere at sparke sig selv og dermed få skader. Se med her, når vores berider Sanne Lorenzen demonstrerer, hvilke former for benbeskyttelse man bruger til hestene og hvordan det lægges på.

 

https://youtu.be/N2LaNG5LFng

Læs mere

Opsadling

07-04-2020

Uha der er mange remme og spænder at hold styr på, når hesten skal have sadel og hovedtøj på eller af. Hvordan får man bidet ind i hestens mund uden selv at blive bidt - og hvad skal man især være opmærksom på. Vores berider Sanne Lorenzen er igen klar til at guide jer igennem opsadlings-junglen - det er slet ikke så svært, når man først får det lært????

 

https://youtu.be/d_Ye5d1-A30

Læs mere

Klargøring af hesten

06-04-2020

Inden rideturen skal hesten børstes - eller strigles, som det hedder på hestesprog. Også her er der nogle vigtige sikkerhedsregler, som skal følges - og vores berider Sanne står igen klar til at give gode råd

https://www.youtube.com/watch?v=RsVgbMSyJH0

Læs mere

Sikkerhed

05-04-2020

På EOR vægter vi sikkerhed i omgang med hestene meget højt - vores berider Sanne Lorenzen, som også er leder af elevskolen, giver her nogle gode råd til, hvordan man skal håndtere hestene og hvilket udstyr, som er nødvendigt for at starte til ridning.

https://www.youtube.com/watch?v=b0cTtDjpPd8

Læs mere

Videopræsentation af vores elevheste

04-04-2020

En lille påskehilsen fra alle vores skønne elevheste,

som savner de mange piger og drenge, der normalt kommer og rider på dem

Se videoen her

Læs mere

Generalforsamling i FER og EOR UDSAT UBESTEMT TID

16-02-2020

Sæt allerede nu X i kalenderen d. 17/3-2020, hvor der afholdes generalforsamling for FER og EOR. Traditionen tro vil vi starte ud med fællesspisning kl 17.30, hvorefter de to generalforsamlinger vil blive afviklet. Vi gør opmærksom på, at jvf vedtægterne skal kandidater til EORs bestyrelse melde deres kandidatur senest 14 dage før generalforsamlingen.

Vi glæder os til at se jer!

Dagsorden for generalforsamlingen i FER kan ses her!

Dagsorden for generalforsamlingen i EOR kan ses her!

Læs mere

DANSK RIDEFORBUNDS RANGLISTER FOR 2019

04-04-2020

DANSK RIDEFORBUNDS RANGLISTER FOR 2019

Ranglisterne er nu fuldt opdaterede med alle resultater opnået i 2019 - og vi kan glæde os over at finde EOR ryttere/voltigører i top 10 i flere discipliner. Stort tillykke til:

Julie Christensen som slutter som nr 4 i Danmark blandt voltigørerne på tværs af alle aldersgrupper

og stort tillykke til:

Mathilde Jepsen/Tackmann’s Cookie, som slutter som nr 4 blandt ponyerne i dressur

 

Se hele listen her 

Læs mere

Nye tiltag i forhold til corona (19/3-2020)

19-03-2020

Kære alle

På trods af samarbejde med Sundhedsstyrelsen i går vedr. restriktioner for brug af ridehallen, har vi i dag pga. DRF’s udmeldinger måtte lukke ridehallen 100%. Vi afventer svar fra Sydvestjyllands Politi vedr. evt. dispensation. Info kommer hurtigst muligt.

Indtil da overholder alle vores restriktioner og anbefalingerne.

Det er beklageligt med fejlagtige udtalelser i JV af journalist Lars Stokbro, som desværre kan give et forkert billede af EOR’s håndtering af corona virus.

Til gengæld er der stor ros til alle i stalden for at være super skarpe til at efterleve vores nye “leveregler”

 

-Bestyrelsen

Læs mere

Nye bestemmelser for corona (18/3-2020)

18-03-2020

Følgende er gældende indtil 30. marts. Der forbeholdes ret til ændringer jf. myndighedernes anbefalinger eller pga. bestemmelser fra DRF.

 

Alle på EOR skal uden undtagelse følge nedenstående. Følges nedenstående ikke, ser bestyrelsen sig nødsaget til at give en advarsel. Ændres adfærden ikke med det samme, opsiges staldkontrakten med øjeblikkelig virkning.

 

 

Bestyrelsen gør det klart, at man som opstalder på EOR i denne periode ikke kan forvente at opretholde samme træningsmængde eller bruge faciliteterne som vanligt.

 

Alle opfordres til at benytte udendørsfaciliteter eller reducere dage med ridning.

 

EOR er 100% lukket for alle elev- og voltiaktiviteter. Alle enetimer er også aflyst - det gælder også for private.

 

Der er kun adgang til EOR, hvis formålet er pasning af hest. Alle uvedkommende har ingen adgang. 

 

Man benytter som udgangspunkt kun EOR’s faciliteter 1 gang om dagen.

 

Ved myndige ryttere kommer rytteren alene i stalden.

 

Der er ikke adgang til stalden igennem ridehallerne. Man parkerer stadig på p-pladsen foran ridehallerne og går ned langs ridehallerne til stalden. Midtergangen aflåses derfor.

 

 

Ridehal

 

Vi har i dag har haft direkte kontakt med Sundhedsstyrelsen ang. brug af ridehallen. Hallen må benyttes på følgende vis:

 

 • Den benyttes i mindst mulige omfang
 • Max 2 ryttere pr. bane i hallen
 • Hold minimum 2 meters afstand
 • Max 30 min træning pr. ekvipage

 

 

Stald

Alle opfordres til hvis muligt at bruge EOR’s faciliteter i løbet af hele dagen, så alle ikke er i stalden f.eks. eftermiddag

 

Alle skal bruge mindst muligt tid i stalden, så andre kan komme til.

 

Der er ingen staldhygge eller ophold i rytterstuen.

 

Der må max være 10 personer i stalden. Kommer du til stalden, hvor der er 10 personer i stalden, må du vente, til der er plads.

 

Alle skal sadle op i deres bokse.

 

Der bliver fremover ikke lavet muligheder for at booke tider - alle hjælper hinanden med plads i stalden.

 

 

Elevponyer og heste

Sanne Lorenzen er i samarbejde med af Sanne udvalgte ryttere ansvarlig for elevponyer og -heste, som sørger for, at disse motioneres med mindst mulig aktivitet.

 

Fold

De heste, som er i EOR’s foldordning, kan i disse tider kun være på fold inden middag jf. foldordningen. 

 

Der etableres jævnlig afspritning af f.eks. dørhåndtag osv. 

 

Husk at holde afstand, vaske hænder og blive væk fra stalden ved sygdom eller udlandsrejse:-)

 

Vi følger løbende udviklingen og gør vores ypperste for at kunne afvikle klubbens vanlige aktiviteter hvis det er muligt jf. anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen m.m.

 

 

Tak for jeres velmenende spørgsmål og henvendelser via alle medier. Da bestyrelsen alle bestrider arbejde sideløbende med bestyrelsesposter, henviser vi til, at alle henvendelser fremover går via eor@eor.dk, som vanligt således, at bestyrelsesmedlemmerne og ansatte kan varetage deres job. Bestyrelsen vil bestræbe sig på, at svare mails hurtigst muligt.

Læs mere

CORONA VIRUS OPDATERING

13-03-2020

Corona virus opdatering:

Ny dato for general forsamlingen for EOR og FER er tirsdag d 14/4

Alle former for holdundervisning er aflyst!

For at sikre elevponyer og hestenes trivsel og at de holdes igang, så længe udvirkelingen af corona virusen står på, er det muligt at leje en af dem.

Udlejningen sker dagligt i tidsrummet 13 - 19, via Sanne Lorenzen 20 13 57 06

Udlejnings prisen er 90 kr pr. time og afregnes via My Wallet. 

For at mindske færdsel og smitte på EOR, opfodre vi til at der kun medbringes én voksen pr. rytter 

 

Følgende arrangementer er aflyst/udsat:

Dressur kursus ved Daniel B. Andersen 

Træheste stævnet

C-stævnet i dressur

Voltistævnet

Der er ingen nye datoer fastsat for arrangementerne, men vi vil selvfølgelig opdatere løbende.

Mht. refundering af startgerbyr fra stævnerne, vil der komme mere info på DRF live http://live.rideforbund.dk/.

 

Har du feber, snot, hoste eller andre lign. influenza symptomer INGEN ADGANG PÅ EOR!

 

 

 

 

 

 

 

Læs mere

DRESSURKURSUS V/DANIEL BACHMANN ANDERSEN PÅ EOR (AFLYST)

25-02-2020

DRESSURKURSUS V/DANIEL BACHMANN ANDERSEN PÅ EOR

EOR gentager successen og holder kursus med Blue Hors berider Daniel Bachmann Andersen d. 21-22/3 2020.

Krav for deltagelse: Ryttere skal minimum have redet MB-niveau/sværhedsgrad 3.

Tilmelding sker efter først til mølle princippet - dog har EOR medlemmer fortrinsret de første 24 timer. Tilmelding er bindende - og skal ske her i opslaget.

Der rides i 45 min - det er muligt at dele en tid, så der rides to og to sammen, såfremt dette ønskes. Som udgangspunkt rides der begge dage, hvis man kun ønsker at ride en dag, så er man velkommen til at finde en at dele med.

Der vil være mulighed for at bestille frokost i forbindelse med kurset - opslag herom kommer senere.

Tilskuere er som altid velkomne.

Læs mere

Velkommen til vores nye staldmedarbejder

25-02-2020

Vi takker for den store interesse, der har været i forhold til jobbet i stalden, og glæder os over, at kunne byde velkommen til Stine Beeson, som starter hos os allerede d. 24. februar. Stine er 27 år og har selv hest stående i nærområdet. Ida har sidste dag hos os d. 28. februar – der vil dermed være et lille overlap, hvor Stine får mulighed for at lære rutinerne i stalden i god ro og orden.

Tag godt imod Stine!

Læs mere