Klubmesterskab

 

Klubmesterskab

EOR’s klubmesterskaber i dressur og spring for henholdsvis hest afvikles ved et klubstævne i løbet af året.

 

Generelt:

Mesterskabet afvikles kun hvis der er meldt min. 5 ekvipager til, i den pågældende disciplin. Hhv. spring pony, spring hest, dressur pony eller dressur hest.

Der vil være præmieoverrækkelse for de enkelte afdelinger for sig, og søndag afholdes en samlet præmieoverrækkelse til hest, for de placerede i det samlede mesterskab.

Hver rytter må kun starte én hest/pony i finalen i mesterskabs-klasserne. Det er dog tilladt, at have flere heste/ponyer med i den indledende afdeling. Såfremt en rytter har redet flere heste/ponyer i den indledende runde af mesterskabet, skal der senest én time efter klassens afslutning meddeles til sekretariatet, hvilken en hest/pony, man ønsker at ride finalen på.

 

Dressur:

Mesterskabet afvikles som én klasse i to afdelinger, hvor 1. afdeling rides lørdag og 2. afdeling rides søndag. Det samlede resultat for de to afdelinger er afgørende for, hvem der kåres som årets klubmester.

Mesterskabsklasserne i dressur er procentklasser, hvor man min. skal starte den højeste klasse, ekvipagen tidligere har opnået placering i. Man skal ikke nødvendigvis ride det samme program i begge afdelinger af mesterskabet. Det angives på anmeldelsesblanketten, hvilket/hvilke programmer man ønsker at blive bedømt i. Rides to forskellige programmer – skal det niveau-mæssigt højeste program rides i finalen.

 

Spring:

Mesterskabet afvikles som én klasse i to afdelinger. I såvel den indledende afdeling som i finalen springes en fastlagt bane i en valgfri højde, dog min. svarende til den højeste klasse ekvipagen tidligere har været placerede i – og ikke under LF og ikke over sværhedsgrad 2. Der rides efter metode B7 lørdag og i metode A søndag. Der gives point efter placeringsrækkefølgen, max point er efter antal starter (dvs, hvis der er 10 starter, får vinderen 10 point). Vinderen af det samlede klubmesterskab, er den rytter der samlet over begge dage har opnået højest point antal. Ved pointlighed lægges fejl og tid fra fase 1 lørdag, samt søndag sammen, og vinderen er den der har færrest point, er der stadig lighed, er det den samlede hurtigste der bliver klubmester.